

### TRICHY SRM MEDICAL COLLEGE HOSPITAL AND RESEARCH CENTRE IRUNGALUR, TRICHY – 621 105.

Ref.No.622 / E-1(MEU) /TSRMMCH & RC/ 2023

Date: 07.06.2023

## **CIRCULAR**

The Laerdal Company is arranging a Skill Lab training Program as given below.

Venue - Skill Lab, Third Floor, College Block
Date - 09.06.2023 to 10.06.2023
Time - 09.00am to 04.30pm

The Professor and Heads of General Medicine, General Surgery, Obstetrics and Gynaecology, Orthopaedics, Paediatrics and Anaesthesiology are requested to depute one faculty / Senior Resident and one Post graduate for Skill Lab Training on 09.06.2023 to 10.06.2023.

MEDICA COLLEGE HOSPITAL AND RESEARCH'CENTRE Irungalur, Trichy-621 105

**Enclo:** 

• Program Schedule

To:

- The Professor and Heads of General Medicine, General Surgery, Obstetrics and Gynaecology, Orthopaedics, Paediatrics and Anaesthesiology
- Skill Lab Coordinator through HOD Concerned

#### Copy to

- Dean College / Hospital
- Deputy Director (Campus)
- Medical Superintendent
- Additional Medical Superintendent
- Academic Coordinator
- Coordinator- Medical Education Unit
- Coordinator NAAC and IQAC
- Website Incharge
- Senior Manager College & Hospital
- Manager Syscom
- > EDP department
- Communication department
- > File

# Trichy SRM Medical College Hospital & Research Centre

## Simulation Based Education

Dates: 9th and 10th June 2023

Trainer Name: Mr. Arun Stephen Jaisingh

Contact Details: 91-89769 84757 Email ID: <u>Arun.Jaisingh@laerdal.com</u>

TIME		CONTENT	PERSON RESPONSIBLE	
DAY 1				
9.00 AM – 9.15 AM	15 Mins	Registration	Mr. Stephen	
9.15 AM – 9:30 AM	15 Mins	Welcome and Introduction		
9:30 AM-10.00 AM	30 Mins	Participants Expectations Agenda of the Day and Objectives <b>Pre-Test</b>		
10.00 AM – 11.30 AM	90 Mins	Interactive Presentation and Discussion: Basics of Simulation and Debriefing		
11.30 AM -11.45 AM	15 Mins	Break		
11.45 AM – 1.00 PM	75 Mins	<b>Demonstration:</b> Simulation using Patient Simulator	Mr. Stephen	
1.00 PM -1.45 PM	45 Mins	Lunch		
1.45 PM – 2.45 PM	60 Mins	Simulation Practice using Videos	Mr. Stephen	
2:45 PM- 4.15 PM	90 Mins	Simulation practice by participants Developing Scenario and preparation	Participants and Mr. Stephen	
4:15 – 4:30 PM	15 mins	Closing of the day	Mr. Stephen	

TIME		CONTENT	PERSON RESPONSIBLE		
DAY 2					
Faculty trained on day 1 will train (with Stephen backstopping them) the others					
9.00 AM – 10.00 AM	60 Mins	Agenda of the Day <b>Team Game</b> Preparation for simulation practice	Participants and Mr. Stephen		
10.00 AM – 11.30 AM	90Mins	<b>Exercise/ Practice:</b> Running simulations (Group 1)			
11.30 AM-1:00 PM	90Mins	<b>Exercise/ Practice:</b> Running simulations (Group 2)			
1:00-2:00 PM	60 Mins	Lunch Break			
2:00 PM -3:30 PM	90 Mins	<b>Exercise/ Practice:</b> Running simulations (Group 3)	Participants and Mr. Stephen		
3:30 PM -4:30 PM	60 Mins	Discussion on Simulation Exercise Post Test & Course Evaluation Closing	Participants and Mr. Stephen		